Allt om inredning barnrum!

Att inreda barnrum


Det finns en mängd tips som du bör ha i bakhuvet när du inreder ett barnrum. Generellt sett kan man säga att barnrumsinredning ska vara färgglad och inspirera barnet till kreativa lekar. Men det ska givetvis vara säkert, lättstädat och funktionellt också.

Är du intresserad av barninredning på nätet finns det idag ett stort utbud av sajter där du kan hitta inspiration och designtips. Ett exempel är sajten Inreda. Här kan du hitta roliga gunghästar i form av en vespa eller motorcykel. Här säljs också ”autobahn tejp” som du kan klistra upp på valfri plats i rummet. Vips så har ditt barn en alldeles egen bilbana! Sajten Myfirstroom erbjuder också fantasifulla knoppar och krokar som du kan fästa på väggarna. Här kan du även köpa brevlådor för barn och färgglada tandaskar inför tandfens ankomst. Om du är ute efter lite mer klassiska barnmöbler så är Itidorum en utmärkt plats att leta på. Här finns alltifrån vackra docksängar i trä, pallar till pottstolar.

Ett bra tips när man inreder barnrummet är att se till att köpa rejäla förvaringslådor. Det är sällan smart att ha framme alla barnets leksaker samtidigt. Genom att ha förvaringslådor kan man också lära barnet att plocka undan efter sig varje gång hon eller han har lekt. I princip alla välsorterade barnaffärer har förvaringslådor. På sajten Systerlycklig finns exempelvis roliga förvaringslådor i form av hus. Även sajten Lekvira erbjuder roliga förvaringsboxar med barnfavoriten Barbapappa på och leksakslådor med djurdekorationer.

Inreda barnrum

Gardiner är viktigt att ha i barnrummet. Se till att ha en rejäl rullgardin som stänger ute allt ljus för sovstunder och ett par lättare gardiner för lek under dagen. Hos Barnparadiset hittar du exempelvis vackra gardiner i glada färger som går att hänga upp direkt. Gillar du däremot att sy själv så har sajten Barntyger ett gediget utbud av tilltalande tyger. Varför inte sy ett par gardiner med barnens favorit, Mumintrollen, på? Eller skapa ett genomgående tema i barnrummet med både överkast, gardiner och stolsdynor av tyg med djungelmotiv på.

Att välja säng till barnrummet kan ta tid. Det finns ett stort utbud av barnsängar och barnmöbler på marknaden. Det du främst ska utgå ifrån är vilken ålder ditt barn är i. Kanske är det så att hon/han har börjat försöka att ta sig ur spjälsängen och behöver en vanlig säng. Att flytta barnet från spjälsäng till vanlig säng kan vara svårt men det underlättar givetvis om du hittar en säng som barnet själv har valt. Butikfavorit har exempelvis en barnsäng utformad som en brandbil som garanterat kommer hjälpa ditt barn att glömma spjälsängen!

När man funderar på inredning barnrum är det viktigt att allt är tillgängligt i barnets höjd. Men stapla inte allt på golvet utan lyft upp saker på hyllor också. Många barnaffärer har exempelvis fina väggförvaringstyger som du lätt kan sätta upp i barnrummet. Att sätta upp ditt barns böcker på hyllor är både praktiskt och dekorativt. På nätbutiken Trä-Otto hittar du fina barnbokhyllor i obehandlat eller vitmålat furu. På sajten Lekmer hittar du också fina bokhyllor med belysning som ditt barn lätt når upp till.

Annonser: